Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg

Ny garant iht. Middelfart Sparekasses vedtægter

Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse og en selvejende institution. Det betyder, at ingen er ejere af Sparekassens overskud eller formue, og hvis Sparekassen ophører, skal dens nettoformue anvendes til velgørende og almennyttige formål i Sparekassens virkeområde.

Det tillader os at tænke anderledes og giver os en frihed, som vi gør os umage med at omsætte til værdiskabende initiativer i vores lokalsamfund samt til investeringer i Sparekassens fremtid.

En garantsparekasse er mere end en bank

Da Middelfart Sparekasse blev grundlagt i 1853 var udgangspunktet, at vi skulle være en sparekasse ”til fælles bedste”. Formålet var ikke at tjene penge, men at hjælpe fattigfolk med at passe bedre på pengene og måske endda spare lidt op.

Grundtanken til fælles bedste lever videre i bedste velgående den dag i dag. Det gør den, fordi vi er en garantsparekasse. Vores garanter har nemlig andre forventninger til os, end aktionærer har, og vi er derfor ikke drevet til udelukkede at fokusere på den økonomiske bundlinje. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet og at have et stort fokus på at gøre en positiv forskel for både kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Næsten hver fjerde kunde i Sparekassen er i dag garant. Det er vi meget taknemmelige for. Uden garanternes opbakning kunne vi ikke drive Sparekassen ud fra det værdisæt, vi gør i dag.

Sådan bliver du garant

En del af Middelfart Sparekasses kapitalgrundlag stammer fra kunderne, der tegner garantkapital i Sparekassen, og det er vi rigtig glade for. Alle har muligheden for at tegne min. 1.000 kr. og op til 100.000 kr. i garantkapital, og til gengæld giver vi en attraktiv rente.

Vi yder altid rådgivning, inden der tegnes garantkapital, da vi ikke ønsker, at vores kunder skal løbe en for stor risiko ved en investering i Sparekassen. På den måde kan både du og Sparekassens medarbejdere sove roligt om natten.

Læs mere om garantkapital, Sparekassens soliditet og forrentningspolitik

› Læs Middelfart Sparekasses garantfolder - klik her

› Læs Middelfart Sparekasses soliditetsfolder - klik her

› Læs Middelfart Sparekasses forrentningspolitik - klik her

› Læs mere om risikomærkning af investeringsprodukter - klik her

Læs Middelfart Sparekasses vedtægter - klik her

Kontakt din rådgiver, hvis du ønsker at blive garant – så sørger vi for det praktiske.Det skal du vide

Garantkapital er ansvarlig kapital. Det betyder, at en investering i garantkapital i Middelfart Sparekasse ikke er dækket af Garantiformuen. Du kan sammenligne en investering i garantkapital med en hvilken som helst anden investering i aktier eller andre værdipapirer. Derfor skal du veje risikoen op mod afkastet, før du investerer i garantkapital.

Middelfart Sparekasse har en interesse i garantkapital, fordi vi hele tiden ønsker at styrke vores forretning. Både i form af den kapital, du som garant stiller til rådighed for os, men også ved at knytte tættere bånd mellem os og dig som kunde. Ifølge Sparekassens vedtægter er ingen garant forpligtet til at lade sin garantkapital indløse, samtidig har ingen krav herpå – ligesom en garants opsigelse og indløsning af garantkapital kan udskydes.

Du skal også være opmærksom på, at Middelfart Sparekasse i henhold til Sparekassens vedtægter ikke er forpligtet til at forrente garantkapital. Det er et generelt krav til alle garantsparekasser, der stilles for at kunne medregne garantkapitalen til kapitalgrundlaget.

Opsigelse og indløsning af garantkapital

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan indløse din kapital fra dag til dag. Der er et opsigelsesvarsel på løbende måned + seks måneder, og der er ligeledes regler for, hvor stor en procentdel af garantkapitalen, Sparekassen må udbetale årligt. Vi har endnu ikke oplevet en situation, hvor de garanter, der ønsker det, ikke kan få deres kapital udbetalt.
icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer