Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:

Har du 5 % til udbetalingen?

Billede:
bolig-og-byggeri
Tekst:

Med en Rentefri Boligopsparing i Folkesparekassen kan du sætte lidt ekstra skub i din opsparing, så du kan opfylde kravene om 5 % i udbetaling, når du vil købe ejerbolig. Du får ikke renter på dit indskud. Til gengæld samler du løbende Årskroner, som du senere kan anvende til et Lavrentelån. På en Rentefri Boligopsparing samler du dobbelt så mange Årskroner, som på en almindelig Rentefri Opsparing, forudsat at Lavrentelånet anvendes til boligkøbet.

Eksempel: Hvis boligen har en pris på 1 mio. kr. skal du have 50.000 kr. sparet op til udbetalingen. Sparer du 1.100 kr. om måneden på en Rentefri Boligopsparing, er der 52.800 kr. på kontoen efter 4 år. Samtidig har du samlet ligeså mange Årskroner sammen, som du derved har mulighed for at anvende på et Lavrentelån. 

Ifølge regler, der trådte i kraft 1. november 2015, skal du nu selv stille med mindst 5 % af udbetalingen på en ny bolig. Du kan som før finansiere boligkøbet med et realkreditlån for op til 80 % af købesummen. Inden de nye regler blev indført, kunne de resterende 20 % lånes i pengeinstituttet. Men nu skal du altså - som hovedregel - selv stille med en passende udbetaling. Du kan anvende en eksisterende kassekredit til formålet, men vi har ikke mulighed for at oprette en ny. 

Er du førstegangskøber, er der mulighed for at afvige fra reglen om de 5 %. Det kræver dog solide faste indtægter, et rådighedsbeløb godt over minimumskravet samt udsigt til, at du/I kan nedbringe lånet til 95 %-loftet indenfor en meget kort årrække.

Er du på boligjagt og vil vide mere om dine muligheder, så kontakt din rådgiver eller send os en besked.

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter