Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Billede:
Direktørerne i InnovationSilkeborg og Folkesparekassen glæder sig over det nye samarbejde
Overskrift:

Samarbejde med InnovationSilkeborg

Tekst:

Det er tid til handling. Hellere i dag end i morgen. Sådan lyder meldingen fra InnovationSilkeborg, der i samarbejde med Folkesparekassen vil have Silkeborgs erhvervsliv til at gå forrest i arbejdet for en mere bæredygtig fremtid:

”Vi står vi midt i, eller i hvert fald over for et paradigmeskifte når det gælder FNs verdensmål. Det er alvorligt. Det handler om at virksomhederne i Silkeborg skal i gang med grundlæggende og store forandringer. Hvis man med andre ord vil forblive relevant som virksomhed i fremtiden, så er det afgørende, at man indarbejder FN’s verdensmål i sin forretning. Meget tyder på, at det ikke blot er en forventning men også et krav fra leverandører, samarbejdspartnere og kunder”, siger Morten Bierbaum, der er direktør for InnovationSilkeborg.

Ny kurs for Silkeborgs erhvervsliv

Sammen med Folkesparekassen ser InnovationSilkeborg FN´s verdensmål som et helt nyt mulighedsrum for byens erhvervsliv. I fællesskab vil de to partnere ved hjælp af uddannelse og finansiering skubbe Silkeborgs erhvervsliv i en ny og mere målrettet kurs:

”I fællesskab kan vi lægge endnu flere kræfter i at hjælpe virksomheder med at udnytte de forretningsmuligheder, som verdensmålene skaber. Det kræver uddannelse. At vi tager erhvervslivet i hånden og viser dem mulighederne, og at vi samtidig stiller de lån og finansieringsmuligheder til rådighed, som en omstilling kræver”, siger Martha Petersen, der er direktør i Folkesparekassen.

MasterClass i verdensmålene

Blandt andet skal en ny MasterClass i FN´s verdensmål, som InnovationSilkeborg står i spidsen for, være med til at uddanne virksomheder og deres ansatte i bæredygtig omstilling og forretningsudvikling:

”Verdensmålenes realisering kræver helt nye former for partnerskaber og forandringsledelse. Både fordi forbrugerne i stigende grad forlanger det, men også fordi den nye generation af medarbejdere vil arbejde for virksomheder, der proaktivt skaber positive forandringer i samfundet”, siger Morten Bierbaum, og han fortsætter:

”I MasterClass-uddannelsen får virksomhederne konkret hjælp i omstillingsprocessen til at få gjort deres verdensmålsindsats målbar, og få udformet deres 2030 strategi. De får også skitseret en handlingsplan og en solid kommunikationsplan”, fastslår Morten Bierbaum.

Verdensmålslån til bæredygtige virksomheder

Direktøren for InnovationSilkeborg understreger samtidig, at netop samarbejdet med Folkesparekassen er vigtigt, fordi sparekassen allerede har gjort en stor indsats for at implementere verdensmålene i sparekassens kerneforretning og finansieringsmuligheder.

Blandt andet understøtter Folkesparekassen verdensmålene med sine bæredygtige, grønne lån og et verdensmålslån, der har til formål at hjælpe virksomhederne i omstillingsprocessen:

”Valget faldt derfor meget naturligt på Folkesparekassen, fordi sparekassen allerede har implementeret verdensmålene i kerneforretningen. F.eks. så indgår kundernes arbejde med verdensmålene simpelthen i sparekassens kreditvurdering af kundevirksomhederne”, fastslår Morten Bierbaum, som bakkes op af Folkesparekassens direktør:

”Det handler om profit for liv og ikke om profit for enhver pris. I Folkesparekassen er en god forretning altid bæredygtig. Derfor glæder det os, at vi nu kan opfordre endnu flere virksomheder i Silkeborg til forhåbentlig at tage verdensmålene til sig i deres forretningsudvikling”, siger Martha Petersen, og hun slutter:

”Endelig vil vi sammen i højere grad kunne skabe en platform for positiv profilering af Silkeborg, når andre regioner og lokalområder vil se på, hvordan man kan komme spadestikket dybere i forhold til at udbrede arbejdet med verdensmålene”.

FAKTA OM INNOVATIONSILKEBORGInnovationSilkeborg borg

InnovationSilkeborg er virksomheds-medlemsforening, som er sat i verden for at fremme udviklingen, innovationen og væksten i Silkeborg. Foreningen forsøger, populært sagt, at bringe verden til Silkeborg og Silkeborg ud i verden. Foreningen er finansieret dels af medlemskontingenter samt af Silkeborg Kommune.


Læs mere om InnovationSilkeborgs MasterClass i FN’s verdensmål

Læs mere om Folkesparekassens verdensmålslån til erhvervslivet

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer