Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Billede:
FSMS_Approved_820x360px
Overskrift:

To sparekasser klar til at blive til én

Tekst:

Sammenlægningen af Middelfart Sparekasse og Folkesparekassen til én sparekasse med Middelfart Sparekasse som den fortsættende virksomhed kan nu gennemføres. Repræsentantskaberne i de to sparekasser har mandag aften (Folkesparekassen) og tirsdag aften (Middelfart Sparekasse) stemt for sammenlægningsaftalen på to ekstraordinære repræsentantskabsmøder. Særligt i Silkeborg var det en speciel aften, da beslutningen betyder, at Folkesparekassen ophører som selvstændigt institut efter 38 år. 

- Jeg er glad for, at repræsentantskabet stemte for denne beslutning, selv om det selvfølgelig er følelsesladet. I den ideelle verden havde vi gerne fortsat som selvstændigt institut, men vi må erkende, at det er svært at være en lille sparekasse og skulle leve op til de samme krav som de største institutter. Alle i repræsentantskabet er enige om, at Middelfart Sparekasse er det rigtige valg, når vores plan B blev til plan A, siger Louise Andersen, formand for Folkesparekassens bestyrelse. 

Værdierne fastholdes 

Tirsdag aften deltog Louise Andersen også i det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i Middelfart Sparekasse. Som en del af sammenlægningsaftalen indtræder hun nu i Middelfart Sparekasses bestyrelse.  

- Det var en god oplevelse at hilse på repræsentantskabet i Middelfart Sparekasse. Ligesom i Folkesparekassen udgøres repræsentantskabet af medlemmer, som vil sparekassen det bedste – og har stort fokus på, at den drives ud fra nogle sunde værdier, siger Louise Andersen. 

I Middelfart Sparekasse er der glæde over, at sammenlægningen nu kan gennemføres. 

- Det er en historisk beslutning, da Middelfart Sparekasse indtil nu har været ufusioneret siden grundlæggelsen i 1853. Vores ambition er at være her på den lange bane, og at vi kan indgå i en sammenlægning med Folkesparekassen cementerer den ambition, siger Flemming B. Nielsen, formand for Middelfart Sparekasses bestyrelse. 

Han nævner, at de to sparekasser deler en ambition om at have fokus på mere end at tjene flest muligt penge. 

- Middelfart Sparekasse har historisk set et stort socialt fokus, mens Folkesparekassen har en stærk, grøn profil og fokus på FN’s Verdensmål. Ved at lade vores værdier mødes, skaber vi noget, som taler ind i det mange, ønsker i dag – en ambition om, at vi som pengeinstitut kan bidrage til et bæredygtigt samfund, både socialt og miljømæssigt. Samtidig har vi så stærk en økonomi, at vi kan sætte handling bag ambitionerne, siger Flemming B. Nielsen. 

Ingen forandringer for kunderne 

Endnu mangler den formelle godkendelse fra Finanstilsynet, før sammenlægningen er endelig. Den ventes at komme inden længe, men på trods af det skal kunderne i Folkesparekassen ikke forvente store forandringer her og nu. 

- Vi har tid til at gøre tingene ordentligt, så i nogen tid vil kunderne ikke opleve store forandringer. Vi skal formentlig hen i andet kvartal 2022, før den tekniske konvertering er helt på plads. Nu går vi i gang med at lære hinanden at kende – og jeg glæder mig meget til at hilse på kollegerne fra Folkesparekassen til vores årlige medarbejderdag den 11. september, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse. 

Alle medarbejdere i Folkesparekassen, som ønsker det, fortsætter i Middelfart Sparekasse. De har fået to års jobgaranti. Afdelingerne i Odense og Aarhus lægges sammen med Middelfart Sparekasses afdelinger i de to byer. I Silkeborg omdannes Folkesparekassens hovedsæde til Middelfart Sparekasses 13. afdeling. Sparekassen går snart i gang med at søge en afdelingsdirektør og en til to rådgivere til afdelingen. 

- Vi har den filosofi, at når vi kommer til en ny by, så gør vi det med manér. Derfor vil vi gerne supplere de dygtige medarbejdere i afdelingen med nogle flere kolleger, så afdelingen samlet set bliver styrket og forhåbentlig lykkes med at tiltrække endnu flere kunder til afdelingen, siger Martin Baltser.  

Mere om sammenlægningen

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer