Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Billede:
gabv pic
Overskrift:

Vi sætter mennesker før profit

Tekst:


Folkesparekassen er medlem af Global Alliance for Banking on Values (GABV), der er et globalt netværk af bæredygtige banker. 

GABV består af 56 bæredygtige pengeinstitutter fordelt på seks kontinenter.  Tilsammen har de op mod 50 millioner kunder, i alt 60.000 ansatte og aktiver for 164 mia. dollars. 

Mennesker før profit

GABV er et globalt netværk for pengeinstitutter, der sætter mennesker før profit. Organisationen arbejder for at skabe større fokus på bæredygtige og alternative forretningsmodeller i finanssektoren:   

”Folkesparekassens bestræbelser på at være gennemsigtig og at sikre finansiel virksomhed, der sætter mennesker og planeten før profit ligger helt i tråd med GABVs formål. Sparekassen har en holdning til, at penge skal arbejde for fællesskabet og ikke koncentreres på få hænder. Værdier der støtter op om GABVs principper”, siger Marcos Eguiguren, der er administrerende direktør i GABV.

Ifølge Folkesparekassens direktør, Martha Petersen, er det globale netværk resultatet af en voksende forståelse af, ​​at banker kan spille en rolle, når udfordringerne i vores tid skal løses:  

”Det handler om at sætte mennesker, miljø og bæredygtig økonomi før profit. I Folkesparekassen har vi ingen aktionærer, og vi arbejder for et rentefrit pengesystem, hvor penge blot er et byttemiddel, og ikke en vare, man skal tjene på.  Vi har en holdning til, at samfundet skal fungere med en balanceret økonomisk udvikling, og at forbrug og produktion samtidig sker med respekt for miljøet”, siger hun. 

Særlige krav for optagelse

Alle medlemmer af GABV skal nemlig opfylde en række særlige krav for bæredygtig bankvirksomhed. Det er krav, som adskiller dem fra traditionelle pengeinstitutter, der primært er drevet af finansielt overskud. Kravene er: 

1.    Tredobbelt bundlinje (mennesker, jorden, velstand)

2.    Understøtte realøkonomien

3.    Transparent

4.    Bæredygtig organisation på lang sigt

5.    Langsigtede kunderelationer

6.    Alle guidelines skal ligge dybt i kulturen

Folkesparekassen blev optaget i GABV i december 2018, og blev dermed det ene af to danske pengeinstitutter, der er en del af netværket. 

Læs om Folkesparekassen på GABV´s hjemmeside

LÆS MERE OM GABV 


icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer