Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg

Bæredygtig økonomi

Her på bloggen belyser og debatterer vi bæredygtighed ud fra en økonomisk vinkel. Økonomien er ofte ret overset når snakken går om bæredygtig levevis. Det vil vi ændre på ved at øge kendskabet til begrebet 'bæredygtig økonomi' og sætte det i kontekst med social- og miljømæssig bæredygtighed. Vel at mærke på en måde, så alle kan forstå det.

Bloggen er Folkesparekassens bidrag til oplysningen omkring bæredygtighed i Danmark. Et projekt, hvor alle holdninger i forhold til bæredygtighed kan diskuteres - uden partipolitisk tilhørsforhold eller andre underliggende interesser. 

Bemærk at vi pr. 1. januar 2017 ikke længere tilføjer nye indlæg til bloggen.

 

Billede:
3-gode-klimanyheder
Dato:
15. december 2016
Kort tekst:

Planeten er under et massivt pres fra menneskeskabte klimaforandringer, der kræver omgående forandringer i den måde, vi lever på. Heldigvis er der også gode historier, og dem skal vi huske at fejre.

Billede:
trump_bw
Dato:
8. december 2016
Kort tekst:

USA’s 45. og snarligt indviede præsident kaster en dyster skygge over klimaoptimismen. Men hvor slemt står det helt præcist til for planetens fremtid? Her er det, du skal vide om den sidste måneds amerikanske klimaudvikling.

Billede:
Trump
Dato:
15. november 2016
Kort tekst:

Hvordan kan det være, at kun halvdelen af amerikanerne går til valg? Til sammenligning har vi i Danmark en stemmeprocent på 85. Den lave valgdeltagelse i USA har flere grunde, som artiklen her vil dykke ned i. Men den femte på listen er den mest skræmmende, fordi en lille ændring i det bureaukratiske valgsystem havde ændret alt.

Billede:
TALtiletbedresamfund
Dato:
2. november 2016
Kort tekst:

Med partiets finans- og integrationsordfører, Josephine Fock i spidsen, fremlagde Alternativet tirsdag eftermiddag deres længe ventede finanslovsudspil gældende for de næste fire år. Her får du hovedpunkterne fra pressemødet.

Billede:
noplanetb
Dato:
14. oktober 2016
Kort tekst:

Klima-teater: I No Planet B, som lige nu gæster Teatret Svalegangen tegner Maibritt Saerens og Sidsel Agensø et intelligent, galgenhumoristisk og rystende portræt af hele det tankespind og den følelsesrejse, klimaforandringerne kan igangsætte i det enkelte menneske.

Billede:
albedo
Dato:
16. juni 2016
Kort tekst:

Patrick Taylor, der er atmosfærisk forsker fra NASA’s Langley Research Center, påpeger, at skyerne over arktis ikke opfører sig, som vi troede. Det betyder, at indlandsisen sandsynligvis vil blive opvarmet endnu hurtigere end vi frygtede.

Billede:
sixpack
Dato:
23. maj 2016
Kort tekst:

Kun de færreste mennesker kan forholde sig til de ofte skræmmende historier om klimaforandringer, der fylder nyhedsbilledet. De er alt for abstrakte og fjernt fra vores egne breddegrader. Hvordan ændrer vi på det?

Billede:
okse
Dato:
27. april 2016
Kort tekst:

Det konventionelle landbrug. Lad os dvæle lidt ved den betegnelse. For hvad ligger der i den vending der er blevet til standardformulering, når vi taler om ’alt det industrielle landbrug der ikke er økologisk’?

Billede:
storgaard
Dato:
21. marts 2016
Kort tekst:

Vi breder os over mere plads, selvom vi bliver færre om at dele den. Men med downsizing ser vi en ny livsstil, hvor man ikke fylder mere end man behøver. Belønningen er færre udgifter, mindre spild og mere tid til hinanden og friheden.

Billede:
olie
Dato:
14. marts 2016
Kort tekst:

Er olieindustrien ved at miste troen på sig selv? En ny teori af James Rowe peger på, at den billige benzin og store olieudvinding kan ses som et tegn på, at fossilenergiens æra nærmer sig sin afslutning.


back-arrow Tilbage

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter