Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg

En forskel for samfundet

Folkesparekassens grundsten er JAKs idéer om et rentefrit pengesystem, hvor penge blot er et byttemiddel, og ikke en vare, man skal tjene på. Vi arbejder ud fra holdningen om, at spekulativ handel med penge skader samfundet. Når nogle tjener penge på penge, opstår der løbende et større og større misforhold mellem pris og den reelle værdi på varer og ydelser. Det medfører i sidste ende økonomiske bobler og kriser med konkurser, tvangsauktioner og arbejdsløshed.

Derfor tjener det alle bedst, når økonomien baseres på reelle værdier. Det betyder ikke, at man ikke må tjene på sine varer eller gøre en god handel. Men vi mener, et bæredygtigt samfund bygger på en økonomi, der ikke delvist baserer sig på økonomisk udnyttelse af andre.

I Folkesparekassen spekulerer vi derfor ikke for de penge, du og andre kunder har stående. Og vi deler heller ikke ud af vores overskud til aktionærer eller andre kapitalinteresser. Pengene bliver i systemet og sikrer -  sammen med garantkapitalen - et solidt fundament for sparekassen, så vi også fremover kan levere god rådgivning og attraktive ydelser

Som en del af samfundet kan vi i Folkesparekassen ikke drive pengeinstitut alene ud fra holdninger og idealer, men må nødvendigvis forholde os samtidens eksisterende økonomiske landskab. Derfor tilbyder vi ikke kun lånemuligheder baseret på rentefrie indlån, men også alle de produkter og ydelser, du kender fra andre banker og sparekasser. Men jo flere, vi er om at efterspørge en bæredygtig struktur, jo større en omstilling kan vi skabe.

Du kan læse mere om JAK her.


Bliv kunde nu


back-arrow Tilbage

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter