Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg

Kun 1 Jord - Blog om bæredygtig økonomi

Vi har oprettet en blog, hvor vi belyser og debatterer bæredygtighed ud fra en økonomisk vinkel. Økonomien er ofte ret overset når snakken går om bæredygtig levevis. Det vil vi ændre på ved at øge kendskabet til begrebet 'bæredygtig økonomi' og sætte det i kontekst med social- og miljømæssig bæredygtighed. Vel at mærke på en måde, så alle kan forstå det.

Kun 1 Jord

Følg Kun 1 Jord:
socialikon_01socialikon_02socialikon_03socialikon_04

Kun 1 Jord er Folkesparekassens bidrag til oplysningen omkring bæredygtighed i Danmark. Et selvstændigt projekt, hvor alle holdninger i forhold til bæredygtighed kan diskuteres - uden partipolitisk tilhørsforhold eller andre underliggende interesser. 

▼ Hvorfor hedder bloggen Kun 1 Jord?

 

Billede:
Trump
Dato:
15. november 2016
Kort tekst:

Hvordan kan det være, at kun halvdelen af amerikanerne går til valg? Til sammenligning har vi i Danmark en stemmeprocent på 85. Den lave valgdeltagelse i USA har flere grunde, som artiklen her vil dykke ned i. Men den femte på listen er den mest skræmmende, fordi en lille ændring i det bureaukratiske valgsystem havde ændret alt.

Billede:
TALtiletbedresamfund
Dato:
2. november 2016
Kort tekst:

Med partiets finans- og integrationsordfører, Josephine Fock i spidsen, fremlagde Alternativet tirsdag eftermiddag deres længe ventede finanslovsudspil gældende for de næste fire år. Her får du hovedpunkterne fra pressemødet.

Billede:
noplanetb
Dato:
14. oktober 2016
Kort tekst:

Klima-teater: I No Planet B, som lige nu gæster Teatret Svalegangen tegner Maibritt Saerens og Sidsel Agensø et intelligent, galgenhumoristisk og rystende portræt af hele det tankespind og den følelsesrejse, klimaforandringerne kan igangsætte i det enkelte menneske.

Billede:
albedo
Dato:
16. juni 2016
Kort tekst:

Patrick Taylor, der er atmosfærisk forsker fra NASA’s Langley Research Center, påpeger, at skyerne over arktis ikke opfører sig, som vi troede. Det betyder, at indlandsisen sandsynligvis vil blive opvarmet endnu hurtigere end vi frygtede.

Billede:
sixpack
Dato:
23. maj 2016
Kort tekst:

Kun de færreste mennesker kan forholde sig til de ofte skræmmende historier om klimaforandringer, der fylder nyhedsbilledet. De er alt for abstrakte og fjernt fra vores egne breddegrader. Hvordan ændrer vi på det?

Billede:
okse
Dato:
27. april 2016
Kort tekst:

Det konventionelle landbrug. Lad os dvæle lidt ved den betegnelse. For hvad ligger der i den vending der er blevet til standardformulering, når vi taler om ’alt det industrielle landbrug der ikke er økologisk’?

Billede:
storgaard
Dato:
21. marts 2016
Kort tekst:

Vi breder os over mere plads, selvom vi bliver færre om at dele den. Men med downsizing ser vi en ny livsstil, hvor man ikke fylder mere end man behøver. Belønningen er færre udgifter, mindre spild og mere tid til hinanden og friheden.

Billede:
olie
Dato:
14. marts 2016
Kort tekst:

Er olieindustrien ved at miste troen på sig selv? En ny teori af James Rowe peger på, at den billige benzin og store olieudvinding kan ses som et tegn på, at fossilenergiens æra nærmer sig sin afslutning.

Billede:
landbrug
Dato:
7. marts 2016
Kort tekst:

Landbruget er udfordret. Ikke kun af lav indtjening og høj gæld, men også af et historisk dårligt image. Sammen med Felix Stark har vi skrevet om polariseringen i landbrugsdebatten.

Billede:
leonardodicaprio
Dato:
4. marts 2016
Kort tekst:

Endelig fik Leonardo DiCaprio sin Oscar. I sin takketale greb han muligheden for at sætte fokus på klimaet, som udgør skuespillerens helt store mærkesag.


back-arrow Tilbage

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND LEGITIMATION

Sikker overførsel af billede- og adresselegitimation

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter