Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Få lån til lav rente til varmepumpe
Dato:
20. maj 2020
Billede:
varmepumpe kopi
Tekst:

Det skal være billigere for danskerne at vælge miljørigtige løsninger som for eksempel at udskifte deres gamle olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe. Det mener direktør i Folkesparekassen, Martha Petersen, der med sparekassens klima- og miljølån tilbyder lån til blandt andet varmepumper til en lavere rente: 

“Vi skal igang med at genstarte landets økonomi i en grøn og bæredygtig retning. Det her er et vigtigt skridt i den rigtige retning, hvor vi som pengeinstitut kan støtte op om regeringens klimaplan og gøre en forskel for Danmarks CO2-udledning”, fastslår Martha Petersen. 

Varmesektoren er et vigtigt skridt

Regeringen har netop præsenteret sit udspil til den længe ventede klimaplan, der skal vise, hvordan Danmark inden for de næste ti år reducerer sit udslip af drivhusgasser med 70 procent. 

Udspillet om varmesektoren lægger op til, at der i de næste fire år udskiftes fra 20.000 til 40.000 oliefyr og mellem 50.000 og 80.000 naturgasfyr. 

“Varmepumper har jo et minimalt forbrug af strøm. Energiforbruget vil derfor blive reduceret, hvis man skifter fra et oliefyr eller gasfyr til en varmepumpe, der er en både billigere og langt mere miljøvenlig løsning. At nå regeringens klimamål kræver store omstillinger af hele samfundet, og varmepumper er en god start.”, siger Martha Petersen. 

Flere skal vælge grønne løsninger

Ifølge direktøren ønsker Folkesparekassen i endnu højere grad at sikre finansieringsmuligheder, der gør det økonomisk attraktivt for flere at skifte til de mere miljøvenlige løsninger: 

“Vi håber jo, at vi ved at skabe et økonomisk incitament kan få endnu flere til at vælge grønne løsninger, der understøtter den bæredygtige udvikling”, siger bankdirektøren, og hun henviser til tendensen med el-biler, der for alvor har fået danskerne til at køre grønt: 

“Da vi sidste år lancerede vores grønne billån til elbiler til en lav rente, mærkede vi en klar stigning i antallet af kunder, der ønskede at låne til en el-bil. Både fordi det var billigere men samtidig også fordi, det er med til at gøre noget godt for miljøet. På den måde er danskerne blevet langt mere bevidste om at tage mere bæredygtige valg”, slutter Martha Petersen. 

Vil du vide mere om vores grønne lån?  Læs mere her. 

Eller kontakt os i dag på tlf 86 81 16 11 eller skriv til os

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer