Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Flere vil vælge el i fremtiden
Dato:
2. juni 2020
Billede:
Elbil - Kopi
Tekst:

Det skal være billigere for danskerne at vælge klimavenlige  løsninger som for eksempel at udskifte deres gamle diesel- eller benzinbil med en langt mere miljørigtig model.  Det mener direktør i Folkesparekassen, Martha Petersen, der med sparekassens grønne lån derfor tilbyder lån til blandt andet elbiler til en lavere rente:

”Det er vigtigt, at vi som pengeinstitut støtter op om regeringens klimaplan og gør en forskel for Danmarks CO2-udledning. Det gør vi ved at skabe et økonomisk incitament, der får endnu flere til at vælge elbiler, og dermed understøtter vi den bæredygtige udvikling”, siger Martha Petersen.

Slut med fossile brændstoffer

Regeringen har for nylig  præsenteret sit udspil til den længe ventede klimaplan, der skal vise, hvordan Danmark inden for de næste ti år reducerer sit udslip af drivhusgasser med 70 procent. Her spiller omstillingen væk fra fossile brændstoffer en væsentlig rolle:

“Alle fremskrivninger forudser, at elbiler er fuldt ud konkurrencedygtige på pris, rækkevidde og volumen i forhold til tilsvarende fossilbiler i fremtiden. Så der er en bevægelse i gang, og grøn omstilling væk fra fossile brændstoffer i transportsektoren er i rivende udvikling ”, fastslår Martha Petersen.

Større miljøbevidsthed

Ifølge Martha Petersen har omstillingen længe været en kendsgerning i Folkesparekassen. Hun oplever i stigende grad, at sparekassens kunder er blevet mere miljøbevidste, når de køber bil:

“Da vi sidste år lancerede vores grønne billån til elbiler til en lav rente, mærkede vi en klar stigning i antallet af kunder, der ønskede at låne til en elbil. Både fordi det var billigere men samtidig også fordi, det er med til at gøre noget godt for miljøet. På den måde er danskerne blevet langt mere bevidste om at tage mere bæredygtige valg”, siger  Martha Petersen.

Flere og flere bilproducenter producerer elbiler, og salget af elbiler har været højt i de seneste år. En tendens der fortsætter i 2020 og 2021, spår Folkesparekassens direktør:

”Klimaforurening er en af vor tids største udfordringer. Vi er heldigvis som forbrugere blevet meget bevidste om alvoren i den klimakrise, vi står overfor. Med de rigtige finansieringsmuligheder der gør det økonomiske muligt at træffe bæredygtige valg, tror jeg helt bestemt, at flere og flere vil vælge løsninger der gavner miljøet”, slutter Martha Petersen. 

ER DU KLAR TIL EN ELBIL?

Læs mere om vores grønne lån her

Eller kontakt os i dag på tlf 86 81 16 11 og hør nærmere. 

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer