Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Invester dine penge bæredygtigt
Dato:
27. oktober 2020
Billede:
penge-med-spire
Tekst:

Som kunde i Folkesparekassen kan du være med til at gøre en forskel. Gennem et samarbejde med investeringsforening Spa­rinvest og kapitalforeningen SDG Invest, der begge praktiserer ansvarlig investering med det formål at bidrage til bæredygtig udvik­ling, giver Folkesparekassen nemlig dig som kunde mulighed for at investere dine penge bæredygtigt:

”Det er op til dig, mig og os at ændre verden. Hvis vi er ligeglade, så sker det ingenting. Og man kan faktisk være med til at gøre en stor forskel, hvis man træffer et aktivt valg og prioriterer, hvor og hvordan man investerer sine penge”, siger direktør i Folkesparekassen Martha Petersen.

Derfor står sparekassen altid klar med rådgivning og hjælp til alle, der ønsker at investere på en etisk og miljørigtig måde.

Flere penge på kistebunden

Ifølge Martha Petersen er det netop nu oplagt for mange at begynde at in­vestere ansvarligt:

”Grundet corona er forbruget ikke så højt, så mange har flere penge på kistebunden end tidligere.  Så i stedet for at pengene står til nul rente eller måske endda til negativ rente på bankkontoen, så kan man med fordel vælge at investere dem på en måde, der bidrager positivt”, siger Martha Petersen.

Et højere afkast

Og jo flere der vælger denne form for inve­stering, jo stærkere kort har investeringsfor­eningerne på hånden og jo mere pres kan de lægge på de virksomheder, der halter lidt med at omlægge sig i en bæredygtigt retning.

Desuden hjælper øget investering de virk­somheder, der allerede opererer på en ansvar­lig måde.

Og ifølge den lokale sparekassedirektør så har denne form for ansvarlig investering vist sig at give et højere afkast gennem de seneste år end tilfældet er for dem, der ikke tænker det ind i deres investeringsplan.

”Men som ved alle former for investering, så er der ingen garantier. Hvis man ikke sover godt om natten, fordi man har investeret sin opsparing, så skal man selvfølgelig ikke gøre det”, siger Martha Petersen.

Svanemærket investeringsfond - Sparinvest Bæredygtige Aktier.

Gennem vores samarbejdspartner Sparinvest kan vi tilbyde vores kunder en svanemærket investeringsfond – Sparinvest Bæredygtige Aktier. Fonden har særlig fokus på selskaber, der bidrager til en bæredygtig omstilling. Vi er overbeviste om, at virksomheder som reducerer deres negative påvirkning af samfundet og bidrager positivt til at løse verdens fælles udfordringer, klarer sig bedre på lang sigt.
Læs mere om Sparinvest Bæredygtige Aktier

SDG Invest

Folkesparekassen har et samarbejde med SDG Invest, som direkte investerer i virksomheder der arbejder på at implementere FN´s 17 Verdensmål. SDG Invest gør en forskel - og det kan du som investor også være med til at gøre. SDG Invest blev til i januar 2018 og står for Sustainable Development Goals og er FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling, der har til formål at fremtidssikre vores planet og livet for vores kommende generationer. 

Læs mere om ansvarlig investering i SDG Invest

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD INSPIRATIONSMAIL

Få råd, tips, nyt og invitationer