Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Pantpatruljen samler 121 kg aluminium
Dato:
20. september 2018
Billede:
Pantpatruljen1 - Kopi
Tekst:

Folkesparekassen og Hvinningdal Aktivitetsforening HA85 i Silkeborg er gået sammen om en Pantpatrulje, hvor børn og unge samler ind til et godt formål. Målet er både at skåne miljøet og samtidig donere penge til en ny idrætshal i lokalområdet.

Samarbejdet har allerede båret frugt. Pantpatruljen har indtil nu samlet flasker for mere end 15.000 kr., som skal gå til områdets nye idrætshal:

”Pantpatruljen består af en gruppe børn og unge, som virkelig brænder for at gøre en forskel. De er meget engagerede, fordi de ved, at projektet er et godt initiativ både for miljøet og at pengene fra pant i den sidste ende går til et godt formål i form af en ny hal og et nyt fællesskabshus i Hvinningdal”, fortæller Rasmus Munch, der er bestyrelsesformand i aktivitetsforeningen.

121 kg aluminium

I alt har Pantpatruljen indtil nu samlet 9.300 flasker, hvilket svarer til 121 kg aluminium. Et resultat der vækker glæde i Folkesparekassen, som er med i projektet for at gøre en forebyggende indsats for miljøet:

”Det er meget imponerende, så engagerede børnene er, og det er en utrolig indsats, de allerede nu har præsteret. Vi støtter meget gerne op om bæredygtige tiltag og initiativer, der gavner miljøet, og Pantpatruljen gør det let at komme af med flaskerne, fordi patruljen kommer forbi og henter dem. Vi tror på, det kan fungere som en forebyggende indsats og forhindre at nogle flasker ender i naturen”, siger Mette Agerup, der er presse- og kommunikationsansvarlig i Folkesparekassen.

”Det er min hal”

Camille Bunten på 9 år er en af de deltagere i Pantpatruljen, som glæder sig over at være med i projektet:

”Jeg synes det er sjovt. Man kan være sammen med sine venner og hygge sig samtidig med, at man samler ind til et godt formål. Når så hallen er bygget, kan man sige, at det er min hal, for den har jeg været med til at samle ind til”, fortæller hun.

Indtil videre har Pantpatruljen samlet, hvad der svarer til:

120 store sække med dåser/flasker 
6 trailere med høje sider - fyldt med dåser/flasker 
121 kg aluminium (dåser af 17 gram pr. dåse) 
Eller hvad der svarer til mere end  10 timer ved en flaskeautomat, der kan tage en enhed hvert 4. sekund.   

Har man lyst til at aflevere pant til patruljen kan flasker og dåser afleveres på adressen Buskelundhøjen 215. Man kan også melde sig som indsaler ved at skrive til mail adressen formand@ha85.dk

Følg Pantpatruljen på vores facebookside 

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter