Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Ro på når afdragsfriheden udløber
Dato:
12. juli 2016
Billede:
Afdragsfrihed
Tekst:

Når det nærmer sig, at afdragsfriheden på boliglånet ophører, er der ingen grund til at gå i panik. Der er løsninger, og en snak med din rådgiver kan få tingene til at falde på plads. I 2016 og de kommende år udløber afdragsfriheden på Totalkreditlånet for mange boligejere.

Læg en plan med din rådgiver

"Vi har tre grundbudskaber til folk:  1. tag den med ro, 2. tal med din rådgiver, 3. vi finder en løsning," siger Brian Enevoldsen, der er afdelingsleder og boligansvarlig i Folkesparekassens Aarhus-afdeling.

For mange boligejere er der udsigt til meget højere månedlige udgifter, hvis man bare går i gang med at betale af på lånet over den resterende løbetid. En del har også planlagt det, men for dem, der er bekymrede, handler det om at tale med sin rådgiver og få lagt en plan.

"I langt de fleste tilfælde finder vi en løsning, så hverdagen kan fortsætte og økonomien hænge sammen. Det er bare vigtigt at komme ned og tale tingene igennem med os og høre om de muligheder, der rent faktisk er," siger Brian Enevoldsen.

Står man ved udløbet af afdragsfriheden og skylder en million kroner, betyder det en stigning i ydelsen før skat på ca. 2.500 kr. om måneden for et fastforrentet lån, hvis man begynder at betale af på lånet. Vælger man i stedet at omlægge sit lån til et nyt 30-årigt fastforrentet lån med afdrag, så stiger den månedlige ydelse før skat kun med ca. 800 kr.*Tal med os

"Det kan lyde af rigtigt meget, men det er helt individuelt, hvilken løsning der er bedst. Det vigtige er, at man kommer ned og taler med os, så det bliver mindre hektisk og ikke pludselig ramler om ørerne på en," fortsætter Brian Enevoldsen.

Mulighederne

Hvis din økonomiske situation tillader det, er der i udgangspunktet tre muligheder, når afdragsfriheden på Totalkreditlånet udløber:

  • Du kan fortsætte som planlagt og begynde at afdrage på din gæld.
  • Hvis din økonomiske situation tillader det, kan du omlægge til et nyt 30-årigt lån med afdrag - det giver typisk 10 år mere til at afdrage på gælden, og det gør, at ydelsen ikke stiger så meget.
  • Du kan lægge om til et nyt lån med fornyet afdragsfrihed, hvis din økonomiske situation tillader det og din bolig ikke er overbelånt.


*Det nye fastforrentede 2%-obligationslån; debitorrente 2,02, ÅOP: 3,09% og løbetid på 30 år. Udbetalt lånebeløb er 1.000.861 kr., og hovedstolen er 1.042.000 kr. Omkostninger: Kurtage 1.512 kr., lånoptagelsesgebyr 2.500 kr., sagsekspedition 2.500 kr., renter og bidrag 473.819 kr., omkostninger i alt 480.331 kr. Det samlede beløb, der skal betales tilbage er 1.515.819 kr. Ydelse; 1. års månedlige ydelse før skat er 4.491  kr. Lånebetingelse: Brandforsikring af den pantsatte ejendom.
Skatten er 28,6%, og lånet optages til kurs 96,77. Bidragssats på det nye 2%-lån er 0,74%.
Beregnet på baggrund af et 2% fastforrentet lån med afdrag på 1 mio. kr. Beregningerne er kun vejledende og kan afvige fra et lånetilbud. Beregningen er foretaget den 24. juni 2016

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter