Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Samarbejde med Kræftens Bekæmpelse
Dato:
21. december 2018
Billede:
IMG-0646 - Kopi
Tekst:

Kræftens Bekæmpelse har med sin lokalafdeling i Silkeborg indgået et kundeforhold med Folkesparekassen. Samtidig indgår Folkesparekassen som det første pengeinstitut i Danmark, som officiel partner i Kræftens Bekæmpelses projekt ”Røgfri Fremtid”. For Folkesparekassen er det vigtigt at ansvar for at skabe en fremtid, hvor børn og unge kan vokse op sunde – og uden røg.

IMG-0644

Samarbejdet er blevet gjort gensidigt, da Folkesparekassen med alle sine tre afdelinger i Silkeborg, Odense og Aarhus nu indgår som Partner i "Røgfri Fremtid". Ifølge Jens Kjærsgaard, der er Folkesparekassens afdelingsleder i Silkeborg, er målet at være med til at sikre en sund og bæredygtig fremtid for børn og unge:

”Intet er mere naturligt for Folkesparekassen. Vi arbejder vi for at skabe bæredygtige løsninger, når det gælder både økonomi, miljø og mennesker. Rygning er en trussel mod folkesundheden og vores børns trivsel. Vi kan kun bakke op om en vision om et røgfrit Danmark, og hvis vi starter med at have fokus på de unge, så når vi langt”, siger Jens Kjærsgaard.


Indsats for fremtidige generationer

Partnerskabet Røgfri Fremtid, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag, tæller nu over 100 partnere i Danmark. Partnerne har det til fælles, at de alle støtter, at ingen børn og unge begynder at ryge. Hver dag begynder 40 børn og unge i Danmark at ryge, så der er brug for at gøre en indsats, fortæller Charlotte Kirk Jeppesen, der er formand for Kræftens Bekæmpelses afdeling i Silkeborg: 

”Folkesparekassen er det første pengeinstitut, der bliver partner i Røgfri Fremtid og det viser, at vi er godt på vej til at skabe en folkesag. Skal vi lykkedes med at skabe et samfund, hvor børn og unge ikke begynder at ryge, har vi brug for at flere tager ansvar og engagerer sig”, siger hun.

Ingen rygere under 18 år i 2030

Målsætningen med ”Røgfri Fremtid” er, at ingen børn og unge under 18 år ryger i år 2030. Som ny partner i projektet, er det afgørende, at gå foran som et godt eksempel, understreger Jens Kjærsgaard: 

”Ingen af Folkesparekassens medarbejdere eller medlemmer af bestyrelsen ryger, og dette er endda helt uden en decideret rygepolitik. Men det handler om, at vi engagerer os, og går foran som pengeinstitut og organisation, så flere unge får lyst til at træffe gode valg for deres sundhed og deres liv”, understreger afdelingslederen.


Ønsker du en røgfri fremtid for børn og unge? Gå ind på www.røgfrifremtid.dk og få inspiration til, hvordan du kan gøre en forskel.

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter