Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Samarbejde med SDG Invest
Dato:
29. januar 2020
Billede:
fn mål - Kopi
Tekst:

Folkesparekassen er stolt af at have indgået i et nyt samarbejde med SDG Invest, som direkte investerer i virksomheder, der arbejder på at implementere FNs 17 verdensmål.  SDG Invest gør en forskel – og det kan du som investor, også være med til at gøre.

SDG Invest blev til i januar 2018, og står for Sustainable Development Goals og er FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, der har til formål at fremtidssikre vores planet og livet for kommende generationer.

Med udgangspunkt i over 65.000 børsnoterede selskaber, laver SDG Invest en screening som følger tre trin:

  • Her udvælges de virksomheder der er økonomisk stærkest. Det er selskaber med høj indtjeningsstyrke, høj stabilitet og høj finansiel styrke.
  • Dernæst frasorteres de selskaber som ikke defineres som langsigtede ansvarlige brancher. Udvælgelsen sker ud fra FN’s ESG – som er en forkortelse af ”Environmental, Social and Governance”. Brancher der frasorteres er fx våben, tobak, fossile brændsler og gambling.
  • Til sidst udvælges de selskaber der proaktivt adresserer globale udfordringer. Udvælgelsen sker ud fra 48 parametre SDG Invest har opstillet, herunder hvorvidt de proaktivt arbejder med; Ansvarlig ledelse, bæredygtig innovation og langsigtede forretningsmodeller som gør opgør mod globale udfordringer, og som imødeser FN 17 verdensmål.

Resultatet er en portefølje af 50-100 selskaber som alle er økonomiske stærke, samtidig med de agerer ansvarligt og adressere globale udfordringer og/eller har en strategi for hvordan de vil bidrage til opfyldelsen af SDG-målene. 

Kontakt din rådgiver eller vores investeringsrådgiver Kasper Kragelund hvis du vil høre mere om dine investeringsmuligheder.

Læs mere om SDG Invest

Fakta om SDG Invest

sdg INVEST billede

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter