Folkesparekassen Mobilbank
Folkesparekassen
GRATIS - i Play Butik
Vis

NETBANK

MENU

Søg
Overskrift:
Støtter gymnasielever i Verdensmålsprojekt
Dato:
13. januar 2020
Billede:
hold - Kopi
Tekst:

Folkesparekassen har indgået et nyt samarbejde med gymnasielever fra Mulernes Legatskole i Odense om  FN´s verdensmål. ”Projekt Ghana” er et oplysningsprojekt støttet af Udenrigsministeriets Oplysningspujle, og FN’s verdensmål danner rammen om de emner, der belyses og undersøges på turen. Formålet med projektet er at oplyse om, hvordan livet er i den tredje verden, og hvordan det kan forbedres.

”De tre hovedtemaer er vækst, undervisning og ligestilling, som alle er blandt FN’s Verdensmål. Alle tre er meget vigtige på hver sin måde, og de er alle hængt op på hinanden, og det er vigtigheden af dem, vi er taget til Ghana for at belyse”, fortæller Jacob Friis, der er underviser på Mulernes Legatskole og initiativtager til projektet.

Seks elever med på rejsen

I alt seks gymnasieelever fra Mulernes Legatskole er med på turen til Ghana, hvor de skal indsamle materiale og information til blandt andet en podcast-serie, som skal fortælle unge om livet i Ghana.

Eleverne følger et i forvejen tilrettelagt program, hvor de blandt andet besøger forskellige områder og byder i Ghana for at undersøge, hvordan verdensmålene griber ind i hinanden på kryds og tværs: 

”Et godt eksempel herpå kan findes i landsbyen Anyansu, hvor vi bor. Internetforbindelsen i byen er stort set ikke eksisterende, og det betyder, at væksten i landsbyen er hæmmet markant, fordi internet- og telefonforbindelse er essentielle for at kunne drive virksomhed. Beboerne i landsbyen har ikke råd til at få sat en mast op, men hvis de havde en, ville der komme flere og bedre jobs i byen, og mange af byens udfordringer kunne blive løst for et relativt lille beløb - et lille beløb med enorm betydning for mange mennesker”, fortæller Jacob Friis, og han fortsætter: 

”Der findes tusindvis af stedet rundt om i verden, hvor der egentlig skal meget lidt til før, at de mennesker, der bor der vil opleve en stor stigning i deres livskvalitet, og det et det, vi sammen sætter fokus på med Projekt Ghana”, understreger han. 

Gynmasieeleverne der deltager i Projekt Ghana forlod Danmark den 2. januar og fortsætter deres rundrejse indtil slutningen af februar.

Følg de unge på Folkesparekassens facebookside

icon-blivendel-white

BLIV kunde

og en del af fællesskabet

icon-legitimation-white

INDSEND DOKUMENTER

Sikker overførsel af filer

icon-nyhedsmail-white

TILMELD NYHEDSMAIL

Gå ikke glip af nyheder og aktiviteter